
Napjaink egyik nagy kihívása a helyes táplálkozás. Ezt mindenki másképpen oldja meg. Van, aki gyümölcsöket fogyaszt nagyobb mennyiségben, más zöldségeket, és van, aki a gluténmentes termékek mellett teszi le a voksát. Gondolhatnánk, hogy csak azok esznek ilyen termékeket, akik lisztérzékenyek, de nem feltétlen van így.
Igaz, hogy főként az ilyen érzékenységben szenvedők számára alakították ki és kezdett el nagyobb teret hódítani, amihez az is hozzájárult, hogy az európai lakosság nagy és egyre gyarapodó részében jelen van ez a fajta probléma. Mindezek ellenére az alternatív lisztek, amelyek több mindenből készülhetnek, mint például rizsből, amarántból, kölesből, nagyon egészségesek és sok olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amit a búza, rozs vagy éppen árpa nem.
Ebből kifolyólag a gluténmentes termékek fogyasztása olyan személyek körében is elterjedt, akik nem szenvednek semmilyen érzékenységben, csak egyszerűen egészséges életet szeretnének élni. Amennyiben van hozzá kedvünk, érdemes lehet saját kezűleg összeállítani a fogyasztani vágyott termékeket.